Poddepisod 70: Preppa med stil och välj prisvärda viner

Här är den sjuttionde episoden av Edward Bloms eminenta smörgåsbordspodd:

https://play.acast.com/s/edwardblom/5b804b80-a5d8-4124-9933-72d4e7558214

Klicka på länken ovan, och sedan på pilen mitt på bilden som dyker upp, så kan ni lyssna på knappt en timmes spirituellt samtal om mat, dryck och kulturhistoria! Läs gärna mer om innehållet nedan.

 

När man festar, festar man, och när man fastar, fastar man … Nu är det fasta, och därmed alkoholfritt i poddglasen – närmare bestämt den jästa drycken kombucha, med rötter i Manchuriet. Vilket får Edward att tänka på sin vän Martin, som i tonåren lät ett av sina två armbandsur visa manchurisk tid (enligt mottot ”allt är image”).

Denna episod tillägnas till stor del lyssnarnas frågor, delvis som ett tack för att inspelningskostnaderna finansierats av lyssnarna (via https://www.patreon.com/join/edwardblom). Men först berättar Edward om vad han gjort av sina egenodlade, nyskördade jordärtskockor och hur man lagar till dem på bästa sätt – och vad han tycker om den nyrenoverade, nyligen återöppnade Östermalmshallen i Stockholm.

Vi får även veta att den klassiska restaurangen Gondolen visst håller öppet, trots att Slussenombyggnaden fått många att tro motsatsen, vilket får Mats och Edward att dra en lättnadens suck.

Så är det dags för den första lyssnarfrågan, som handlar om hur man kan ”preppa med stil”. Det visar sig att de båda gastronomerna har otaliga tips på hur man kan hitta konserver fyllda med delikatesser, åtminstone om man sneglar på spanska märken som Ortiz och franska som La Belle-Iloise. Konfiterad anka, snigelsoppa, ghee, grönsaksspett och popcorn hör till de godsaker som rekommenderas till förråden!

Den andra lyssnarfrågan handlar om sockerbetor och den tredje om hur man hittar prisvärda viner. Inte minst på den senare frågan visar det sig att både Edward och Mats har väldigt många goda råd, och av bara farten kommer de även in på hur man som värd bäst agerar när ens gäster tar med en vinflaska till kalaset (och så drar Edward, apropå en självcensurerad Göteborgsvits från Mats sida, en anekdot om vad en klasskamrat en gång gjorde med ett kilo bagerijäst).

P S Skriv gärna till redaktionen: podden@edwardblom.se

No comments yet.

Lämna ett svar