Om AB Edward Blom & Co

Medarbetare

Edward och Gunilla Foto EvaHSEdward Blom drev länge sin frilansverksamhet vid sidan av en heltidsanställning på Centrum för Näringslivshistoria (dit han ännu är knuten som fellow writer). Hösten 2012 avslutade han den för att bli egen företagare fullt ut. Läs mer om Edward här!

Gunilla Kinn Blom driver Aktiebolaget Edward Blom & Co med sin man – det är framför allt hon som är ”Co”. Hon har varit synnerligen delaktig i arbetet med kokböckerna Allting gott och alldeles för mycket och Kokkonst för livsnjutare. Hon jobbar med research och idé- och konceptutveckling till flera av Edwards produktioner, samt sköter delar av företagets administration.

När Edward först träffade Gunilla bodde hon i New York, där hon sedan många år var utrikesreporter, nyhetsbyrån TT:s USA-stringer och medarbetare i ett stort antal svenska medier (tidningar, tidskrifter, Sveriges Radio med flera) med text, fotografier och ljud. Gunilla hade gjort reportageresor i så gott som alla världsdelar, och skildrat så väl det grönländska inlandet, Saharas öken och Amazonas inre som livet i många av världens storstadsmetropoler och lantliga idyller. Bland annat har hon gjort åtta reportageresor i Kina och sju i Haiti.

Under sin tid i USA bevakade hon bland annat amerikansk politik, FN-frågor och mänskliga rättigheter, med kontor både i FN-skrapan och på New Yorks kaféer. Än var hon i Ovala rummet när president Obama höll pressträff, än intervjuade hon utrikesminister Carl Bildt, än besökte hon haitiska flyktingläger. (Gissa om Edward blev imponerad?!)

Gunilla har jobbat som frilansjournalist sedan 1995, och har examina dels från Stockholms universitet (fil. kand. i journalistik och arkitektur, samt ett stort antal kurser i bl. a. statsvetenskap, språk och humaniora) dels från School of International and Public Affairs på Columbia University i New York (Master of International Affairs, MIA, med inriktning på mänskliga rättigheter och internationellt företagande). Hon har studerat eller läst kortare kurser i ett stort antal språk: engelska, franska, italienska, tyska, ryska, spanska, kinesiska och arabiska.

Även om Gunilla inte har Edwards gudabenådade talang för matlagning är hon en duktig hemmakock, som bland annat gått kortare matlagningsutbildningar på Culinary Institute of America i New York och på Restaurangakademien i Stockholm. Som journalist har hon också skrivit mycket om såväl livsmedelsfrågor som krogliv i olika delar av världen, bland annat under många år som medarbetare i Gourmet och för Ekolådan. Hon har gjort reportage från flera av USA mest kända restauranger och intervjuat några av de mest kända amerikanska kockarna (bl. a. Alice Waters på Chez Panisse i Berkeley och Grant Achatz på Alinea i Chicago). Vid sidan om arbetet i AB Edward Blom & Co verkar hon även som journalist, genom det egna företaget Gunilla Kinn – In medias res.

Maila gärna Gunilla på: gunilla@edwardblom.se

 

AB Edward Blom & Co Ninnie BlomSylvia ”Ninnie” BlomBloms Skriv- och Företagsservice sköter ekonomi/bokföring och en stor del av administrationen för AB Edward Blom & Co. Hon är även suppleant i bolagsstyrelsen samt figurerar i Allting gott och alldeles för mycket, bland annat med sina avokadorecept.

För frågor om fakturor, maila Ninnie på: bloms@tele2.se 

 

ABEB_JockoJocko är vår firmachimpans och ansvarar för viss korrespondens. Han är väl synlig på omslaget till Allting gott och alldeles för mycket, iförd kockmössa – trots att han absolut inte kan laga mat. Däremot älskar han att äta bananer och jordnötter, och att svinga sig i vår kontorslampa. Mailadress: jocko@edwardblom.se