Edwards familjevapen

Edward Bloms vapenDetta är mitt alldeles egna heraldiska vapen. Grundidén med val av symboler och färger stod jag själv för – medan det konkreta och heraldiskt korrekta utformandet, liksom det vackra uppmålandet, skedde av heraldikern Davor Zovko.

Motivet har jag valt av följande anledningar:

Lagerkrans för att symbolisera den akademiska världen, studentliv, tyskt corps-liv, litteratur, skrivande och bildning.

Dryckesbägare för att symbolisera livsglädje, vänskap, fest, mat och dryck samt generositet, men den kan även associeras med Kristi kalk.

Brinnande hjärta, min favoritsymbol, är en symbol för hängivenheten: att leva sitt liv fullt hängivet, med brinnande hjärta, i kärlek, vänskap, arbete och allt annat man gör. Dessutom en symbol för Kristi hjärta.

Gentianan symboliserar namnet Blom och har varit symbol för den Blomska släktföreningen på den tiden det fanns en sådan, dessutom råkar den vara ”min blomma”; vi har en tradition i familjen att man får en viss blomma på BB när man är nyfödd som sedan följer en lite under livet. Slutligen är gentianan även tänkt som en symbol för ”romantikens blå blomma” – och därigenom även för min hustru Gunilla, som är mina drömmars uppfyllelse.

Jerusalemkorset under vapnet är inte en del av själva vapnet utan visar på att jag är riddare av Den Heliga Gravens av Jerusalems Orden. Om någon familjemedlem/arvinge också skulle vilja föra detta vapen som släktvapen skulle korset alltså inte vara med, utan det följer mig som individ.

Edward Blom