Poddepisod 65: Kallbad och kippis

Här kan ni avnjuta senaste avsnittet av ”Edward Bloms smörgåsbord”! Mer information om innehållet nedan.

65. Kallbad och kippis

Efter ett inledande samtal om Edwards vedermödor som småbarnsfar, om den uteblivna vintern och om kall, ljus, finsk burköl kommer en av poddens två nyheter: dags för livepodd inför publik!

På kvällen den 18 februari kan den hugade äta en middag på Ulla Winbladhs värdshus i Stockholm medan Mats och Edward spelar in ett kommande poddavsnitt. (Meny och annan information, se längst ner.)

Denna episods huvudtema är kallbadhusens kulturhistoria, om vilken det finns massor att berätta – de båda gastronomerna kommer in på allt från medeltida badstugor, 1800-talsbalneologer och 1970-talsvillabastubyggen till funderingar om hur det vore att bada i öl och hur cigarrökning och cigarrförbud borde höra samman med lögning.

En lyssnarfråga om en flaska Chateau Petrus från 1994 får Mats och Edward att avslöja en mängd kloka och användbara tips för hur man bäst avnjuter en flaska riktigt bra vin.

Avslutningsvis kommer poddens andra nyhet: att det nu går att sponsra ”Edward Bloms smörgåsbord”. Läs mer här: https://www.patreon.com/join/edwardblom

 

P S Mer information om livepodden

Restaurangen serverar menyer, med edwardiansk/ullawinbladhsk mat. Edward och Mats poddar!

Datum och tid:  tisdagen den 18 februari klockan 19

Plats:  Värdshuset Ulla Winbladh på Djurgården i Stockholm

Bordsbokning:  https://www.ullawinbladh.se/oppettider

 

Edwards poddmeny ”klassisk” 640:-

• Gubbröra med knäckebröd, smör och potkäs

• Smörstekta, fläskfyllda kroppkakor

• Osttallrik

• Punschparfait med varma hjortron

 

Edwards poddmeny ”lyx” 790:-

• Gåsleverterrin med fikonmarmelad och rostade hasselnötter

• Västerbottengratinerade skaldjursqueneller med vitvinssås, sauterad spenat och kokt potatis

• Osttallrik

• Mörk chokladmousse smaksatt med rom

No comments yet.

Kommentera