Poddepisod 29: Två män och ett grishuvud
Advent, Lucia och jul av Gunilla Kinn Edward Bloms livsmedel Fester Kulturhistoria Mat och dryck Podden Edward Bloms smörgåsbord Restauranger VardagslivHär finns veckans episod! https://play.acast.com/s/edwardblom/da52a5e1-1859-4cb3-b959-bc696168aa1d
Denna gång sitter gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd på den legendariska Stockholmskrogen ”Rolfs kök”, vars ägare Johan Jureskog medverkar för att berätta dess snart 30-åriga historia – och så avslöjar han hur mycket oxkind som konsumeras där varje vecka.
Dessutom får vi höra talas om ”efterfesternas efterfest”, nämligen Students’ Nobel Night Cap på Handelshögskolan som Edward bevistade natten före inspelningen där han förutom av gott sällskap njöt av bland annat ostron, Skagenröra och helstekt gris – en enligt Mats något dekadent tillställning, som får Edward att tänka på Herman Hesses ”Stäppvargen” och att minnas en gång för länge sedan då han drog till Katarinahissen för att dricka Pommac och absint.
Episoden avrundas med tips på Edwardjulklappar.
Podden drivs mer eller mindre ideellt, men Edward blir glad om lyssnarna visar sin uppskattning genom att bidra till hans insamling hos den katolska välgörenhetsorganisationen Caritas (gironummer 900-4789; Swish 9004789; märk gärna bidraget ”Edward Blom”). Mer information om Caritas verksamhet: www.caritas.se
Lyssnarfrågor, önskemål och förslag till programmet kan mailas till: podden@edwardblom.se
No comments yet.