Poddepisod 19:2: Stofilen mitt i trendfåran

Den andra delen av episod 19 av podden ”Edward Bloms smörgåsbord” finns att lyssna till här! (Klicka på den svarta pilen på bilden, så startar ljudet.)

Här nedan kan du läsa om vad denna episod handlar om:

I den andra delen av den nittonde episoden inleder gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd med att tala om syrade delikatesser, som picklad svamp och hur man kan göra en pytt-i-panna godare med lite kimchi.

Edward konstaterar att han som gammal stofil ändå påfallande ofta lyckas hamna rätt i trendfåran, som när han efter att i åratal känt sig ensam om att göra bryggkaffe plötsligt upptäckte hur anemiska hipstrar i Williamsburg i New York serverade drip coffee. Mats å sin sida talar om hur han vill ha två koppar espresso som ”en käftsmäll” till sina 18-rättersmenyer.

Som av en händelse kommer de sedan in på öl: Edward berättar vilka ölsorter man bör och inte bör dricka när man exempelvis klippt gräset, medan Mats avslöjar att han faktiskt gillar så kallad fulöl.

Därifrån är steget inte långt till snaps och brännvin, men där får Edward naturligtvis inte göra någon reklam för sin egen högtidssnaps utan talar sig varm för andra sorter – exempelvis sådan som hjälper mot gikt. Han kommer även in på skillnaden mellan ’kräftkalas’ och ’kräftskiva’.

Inte helt oväntat kommer de sedan in på att tala om den glada folkfesten i München som de båda älskar att frekventera: Oktoberfesten. Där det ju inte bara dricks en massa öl, utan även äts kringlor, obazda, saltgurka och rättika – för att man ska kunna dricka mer öl.

I podden meddelar Edward att så långt lagret räcker går det fint att helt gratis få prova de kaffekapslar han varit med om att ta fram. (Adressen för erbjudandet är www.minespresso.com)

No comments yet.

Lämna ett svar