Poddepisod 20:1 Rököl och slaktfest

Här kan ni avnjuta den första delen av episod 20 av ”Edward Bloms smörgåsbord”! (Klicka på den lilla svarta pilen på bilden.)

Här nedan kan du läsa om vad denna episod handlar om:

Det tjugonde avsnittet av ”Edward Bloms smörgåsbord” inleds med att Mats förargar sig över bristen på så kallad rököl – en dryck med medeltida anor som det vore en kulturgärning om fler konsumenter upptäckte. Han passar även på att jämföra Systembolaget med Donald Trump, och bjuder Edward på Schenkerla Rauchbier. Edward nämner även den gotländska kulturdrycken dricku, tipsar om den ölfestival som äger rum på Nackastrandsmässan i helgen, Stockholm Beer & Whisky – och, apropå Bamberg varifrån inte bara rököl utan även hans familjepräst kommer, berättar han om hur hans yngste son nyligen blev döpt i en kristallskål.

Sedan fortsätter de båda gastronomerna att i ett rasande tempo tala om höstens alla högtider, och om hur dumt det är att många prompt ska fira jul och äta semlor i förtid när det finns så oerhört mycket annat att fira under hösten: svamp, ål och andra feta fiskar, hummer, Halloween, Mårten Gås och Thanksgiving, exempelvis. Apropå höstens slaktfester kommer de in på när Edward blev serverad kyckling tillagad i en urinblåsa från en restaurang på Paul Bocuses restaurang i Lyon för några år sedan, och Bocuse svenske motsvarighet Tore Wretman ger upphov till en diskussion om pepparrot.

No comments yet.

Lämna ett svar