Poddepisod 24: Finsk störrom, amerikanska viner och svenska älghjärnor

Episod 24 av podden ”Edward Bloms smörgåsbord” finns att lyssna till här! (Klicka på den svarta pilen på bilden, så startar ljudet.)

Här nedan kan du läsa om vad denna episod handlar om:

24. Finsk störrom, amerikanska viner och svenska älghjärnor

Gastronomerna Mats Ryd och Edward Blom (se bilden t v) fortsätter sin kaviarorgie på Löjromsbaren, i Nordic Light Hotel i Stockholm. Denna gång får de smaka såväl störrom som sillkaviar, samt en massa andra läckerheter i fast och flytande form – alltmedan de avhandlar rommens kulturhistoria och drömmer sig tillbaka till den svunna tid då både löjrom, störrom och anklever hade ett humant prisläge.

Edward ägnar sig åt vad Mats kallar ”produktutveckling” då han spekulerar i hur en viss inälva skulle kunna tillredas och serveras för att knocka tyska turister – nämligen älghjärna. Plötsligt har de hamnat i en vinkällare där de avnjuter amerikanska viner, drar sina bästa kylrumsminnen (inte helt förvånande handlar Mats’ kylrumsanekdot om när han skulle skaffa hummeragn) och ger lyssnarna råd om hur man anlägger sin egen vinkällare.

De delar även med sig av sina bästa tips för att mysa av hösten och njuta av november – och då handlar det inte om att tjuvstarta julfirandet. Sist men inte minst svarar Edward på en lyssnarfråga om hur man bör leva studentlivets glada dagar i Heidelberg.

Här finns fler bilder från inspelningen på Löjromsbaren:

http://www.edwardblom.se/2018/11/01/podden-edward-bloms-smorgasbord-besoker-lojromsbaren-pa-vasagatan

Som Edward nämner i podden blir han glad om lyssnarna visar sin uppskattning genom att bidra till hans insamling hos den katolska välgörenhetsorganisationen Caritas (gironummer 900-4789; Swish 9004789; märk gärna bidraget ”Edward Blom”).

Lyssnarfrågor, önskemål, förslag till programmet – samt erbjudanden om älghjärnor, enligt vad som framförts i programmet – kan mailas till podden@edwardblom.se

No comments yet.

Lämna ett svar