Julklappstips 2: Edward Bloms viner

JulklappstipsEdwardvinerHär kommer del två i serien med edwardianska julklappstips, både för önskelistan och för dina egna klappinköp!

Edwards båda viner är förstås ypperliga som klappar till dem som uppskattar goda drycker. Båda går att beställa genom Systembolagets beställningssortiment – vilket kan ta upp till åtta arbetsdagar. Men med lite tur, och beroende på var i turordningen för leveranser just din Systembolagsbutik befinner sig, kan det gå snabbare så att du kan få hem vinerna före julafton. Annars får du ge bort ett presentkort! 🙂

Läs mer om det tyska, vita vinet Edward Blom Riesling Trocken (89:-) här, och om det sydfranska, röda vinet Edward Blom Merlot Cabernet Sauvignon (99:-) här! Båda beställs alltså genom Systembolaget, antingen direkt i butik eller via hemsidan www.systembolaget.se:

Skärmavbild 2015-12-15 kl. 18.34.43Edward har personligen valt ut vinerna och även besökt båda vinproducenterna, i Moseldalen i Tyskland respektive i Sigoulès i sydvästra Frankrike. Rieslingvinet är särskilt komponerat med tanke på hans faiblesse för sådana, av Edward i samarbete med en vinmakare.

Självklart passar båda vinerna finfint i kombination med någon av våra kokböcker, exempelvis Kokkonst för livsnjutare och Allting gott och alldeles för mycket (som finns i en nätt mjukbandsutgåva, så kallat flexband).

Se även Julklappstips 1: ”Life is a Banquet”!

Gunilla Kinn Blom

P S 1 Bor du i Västerås? Då har du tur, för i Systembolagsbutiken i Erikslund finns Edward Blom Riesling Trocken i hyllan!

P S 2 Borde inte detta inlägg ha lagts upp betydligt tidigare, med tanke på att det kan ta tid att få till en beställning via beställningssortimentet? Jo, det borde det! Men när man har en sexmånadersbebis kan det dröja långa tider innan man kommer i närheten av sin dator… 🙂

No comments yet.

Lämna ett svar