Oktoberfest i Borlänge

Tidigt i höstas ordnade Edward och jag en ölprovning på Restaurang Tennstopet i Stockholm, för ett glatt gäng från Borlänge. Några veckor därefter fick vi ett mail med nedanstående underbara berättelse och bilder, från deras egen lilla Oktoberfest (se för övrigt gärna: http://www.edwardblom.se/2013/10/25/oktoberfest).

Gunilla Kinn Blom

P S Av olika skäl har Edward tyvärr inte längre tid och möjlighet att hålla i ölprovningar för mindre privata sällskap, så dessvärre måste vi avböja alla nya sådana förfrågningar. Möjligen kommer det att i mån av tid bli ölprovningar i någon form för privatpersoner, och när det eventuellt i framtiden blir klart kommer information att finnas på hemsidan, på Facebook etc.

 

Runt bordet”Vi har sedan vi hade provningen pratat om att vi måste träffas lite då och då för att laga några recept ut boken, då vi fortfarande pratar och njuter av minnerna från provningen.

Sagt och gjort så började vi igår då med att slå på avsnitt 2 av ”Gästabudet” och lät det stå och inspirera oss i bakgrunden.

 Salta pinnar och obazda   Vi började med att göra lite snacks till, så skivad rättika med salt blev det, samt salta pinnar och obazda, det var ganska flottigt att äta men gott.
Till middag hade vi lite olika starka korvar, surkålsgryta (var premiär för många av oss med surkål, men var jättegott till) rostade rotfrukter, stekt rostbiff i skivor med trattkantarellsås och rödvinssås till.

OstfondueVi blev alla väldigt mätta så efter en liten paus var det dags att ta på sig förklädet igen för att riva ost till ostfondue.
Gjort på emmenthaler samt appenzeller som var väldigt lagrad och fantastiskt dyr tydligen, det luktade  gammal strumpa i köket av osten, serverades med grekiskt och italienskt lantbröd till. Detta var fantastiskt gott och mysigt att äta.

Lite senare blev det apfelstrudel med vaniljglass.

Väldigt mätta och ganska onyktra rundade vi av en mycket lyckad kväll med några rätter från boken och lite egen höstmat.”

Patrik Andersson, Borlänge

 Huvudrätt I      Huvudrätt II

Trackbacks/Pingbacks
  1. Höstens höjdpunkt: Oktoberfesten! | Edward Blom - arkivarie, kulturhistoriker, tv-personlighet - 14 november, 2013

    […] Löwenbräu och liknande ölkrogar i Sverige har förstås alltid uppmärksammat den bayerska folkfesttraditionen, men vi har lagt märke till att folk här och var nu börjat ordna privata Oktoberfest-kalas i sina hem (något som knappast förekommer i Bayern). Kan det vara Edward som inspirerat till detta?! Inte omöjligt! Inom kort kommer ett inlägg här på bloggen om en sådan tillställning i Borlänge. (Uppdatering: Nu finns inlägget här.) […]

Lämna ett svar