Advent

Advent ska vara en tid av stillhet och eftertanke men sällan har jag varit så utarbetad. Här kommer dock en snabb resumé om vad som hänt de senaste två månaderna. 

 • Vi har flyttat – hundratals kartonger från min gamla våning på Kungsholmen, och åtskilliga även från Gunillas gamla i Harlem och Gunillas i Gamla stan har kommit hit till vår nya våning på Valhallavägen. Eftersom vi varit så hejdlöst upptagna med jobb och aktiviteter så är våningen ännu en kartonglabyrint. (Men om vi någonsin får den röjd så kommer den vara väldigt vacker – bl.a. med Morris-tapeter vi lät sätta upp innan inflytt.)

 

 

 • Min hustru Gunilla har fyllt 40, vilket firades med stort balluns på Kristinehofs Malmgård.

 

 • Min kära faster har blivit sjuk och legat på sjukhus i veckor – inneslut henne gärna i Era böner.

 

 • Jag har blivit hedersmedlem av min gamla student nation Södermanland-Nerikes i Uppsala, vilket var en stor glädje. Höstbalen när värdigheten förlänades var vidare en fantastisk upplevelse för både Gunilla och mig – att den helgen sedan avslutades med gåsmiddag hos vännerna Blomqvist gjorde ju inte saken sämre.

 

 • Jag har blivit upptagen som medlem av Klubb Cerivisia, ett sällskap främst för bryggare, men numera även annat ”ölfolk” där min farmors morfar var förste ordföranden.

 

 

 • Provat oktoberfestöl (och hållit föredrag om oktoberfestens historia samtidigt) på Carlsberg, suttit i panelen på tidningen Schlitz Oktoberfestölsprovning, provat Carlsbergs alla julöl på en tillställning på Gondolen.

 

 • Jag har hållit massa föredrag på olika föreningar, bl.a. på Den heliga Gravens av Jerusalems årsfest, på ABM-konferens i Göteborg, teatern i Varberg, samt på föreningen Heimdahl, som även avhöll en ”Edward Blom-sexa” efteråt.

 

 • Jag har berättat om mitt hår för Nordiska Museet http://har.blogg.nordiskamuseet.se/2011/10/edward_blom/ . Kajsa Hartig stod bakom projektet och eftersom det är hon som är den som har den enorma vänligheten att sköta allt tekniskt med denna blogg så kunde jag inte gärna neka. Det är för övrigt bara och enkom för att hon tjatat som jag skriver detta inlägg, så tacka henne.

 

 • Har hunnit äta två restaurangjulbord: Villa Godthem på Djurgården fick full pott: fem blommar av fem, hoppas hinna återkomma med en fullständig recension. Grand Hotel tyckte jag tappat något sedan tidigare år, men är ännu ett av stans bästa, landar på fyra blommor av fem möjliga. (Dessutom var det julbord med Cerevisia på Spendrups, också läckert.)

 

 • Jag har varit på flera härliga middagar (Tack biskop Anders, familjen Mann, Jenny och Gunnar m.fl.) samt på släktens årliga pepparkaksbak (Tack Helena och Tord) och S:ta Eugenias julbasar.

 

 • Jag har slitit som en hund på jobbet med arbete upp över öronen: redaktörskapet för Företagsminnen, artiklar om Trygg-Hansa, krönikor till Dagens Handel och Entreprenör, föredrag för UD, en ny hemsida om handelns historia m.m. m.m.

 

 • Har skrivit dryckestipps till Katolskt Magasin och en artikel om julmatens historia till en reklambilaga till Svd – intervjuats av en annan reklambilaga till Svd och försökt förklara för en tredje reklambilaga till Svd att jag inte har lust att skriva en ledare till dem gratis.

 

 • I dag har jag spelat in webb-tv för Svd, vilken börjar visas i början av det nya året, vilket har varit mycket roligt men tagit min allra sista krafter. Så i dag blir det ingen kartong uppackad …

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Advent

15 Responses

 1. Hej Edward, det glädjer mig att du äntligen fick tid att skriva ett inlägg. 🙂

  Hälsningar
  Kajsa

  Kajsa Hartig 9 december, 2011 at 08:16 #
 2. Angående frisyren: att inte stofilen Blom upptäckt gamla tiders pomada!

  Tysk webshop: http://www.pomadeshop.de/

  ”I’ve taken quite a shine to it, myself.” 😛

  Per Hedetun 9 december, 2011 at 22:44 #
 3. Då är du väl utbränd då. Tänk på det tar tid komma tillbaka när du väl krachar.

  Mona 10 december, 2011 at 16:29 #
 4. Varför åtar du dig så mkt då, kan du inte säga nej el. är det för du måste synas.

  Kp 10 december, 2011 at 16:44 #
  • Både ock samt dålig planering och inte minst force majour.

   Edward Blom 13 december, 2011 at 14:12 #
 5. ”äntligen” ett kärt uttryck som passar i dessa Nobel tider. Roligt att få läsa några rader från dig igen..

  Gaston 12 december, 2011 at 14:38 #
 6. Härligt med ett nytt inlägg, du verkar ha haft fullt upp Edward!¨
  Ser fram emot webb-tv med svd!
  Mvh

  Mattias J 12 december, 2011 at 23:52 #
 7. Nu vet jag vem du liknar till både sätt och annat!!
  http://www.kultur.lu.se/o.o.i.s?id=20834&p=FredrikTersmeden
  Får hoppas du inte samlar på samma som han, landets störste samlare av pornografi (-:

  Chrille 14 december, 2011 at 00:12 #
  • Ja Tersmeden är en stor studentprofil och liksom jag punschromantiker, men vi samlar nog på helt olika saker …

   Edward Blom 14 december, 2011 at 08:41 #
   • Med risk för att göra folk besvikna kan jag dessutom upplysa om att ryktet om denna samling är betydligt överdriven. Mina samlingar av 78-varvare, manschettknappar och flugor däremot – de kan vara värda att kallas samlingar!

    Fredrik Tersmeden 22 december, 2011 at 08:28 #
    • Så den omtalade samlingen är inte så vidlyftig. Du är en härlig lirare, Fredrik, mycket hellre skulle jag se webb-tv med dig!!

     Madeleine 24 januari, 2012 at 04:00 #
 8. Vad samlar du på? Pipor?

  Chrille 15 december, 2011 at 00:41 #
 9. Ingen jul utan julbord, och inget julbord utan traditioner då spirar undran om hur Edward firar en typisk jul?

  ”Att dö av svält är svårt, att dö av törst är värre. Får jag bjuda på en grogg?”

  Gaston 15 december, 2011 at 10:02 #
 10. Vilket avsnitt av 99 saker man ska göra innan man dör är du med i? Jag försöker hitta det på TV6-sidan.

  Johan 19 december, 2011 at 11:27 #
 11. Daniel testade gammeldags julmat i Adam Live och en synnerligen uppspelt Edward myste hjärtligt. Ett passande inslag i årets nyårskarameller 2011.

  Gaston 20 december, 2011 at 10:57 #

Lämna ett svar