Kvällens recept från Breaking News
Edwards recept Huvudmeny Mat och dryck TV och radioDirty Mint Julep – Wetterstrandare
10–15 blad av ekologiskt odlad mynta
1 rättvisemärkt sockerbit
6 cl närproducerad whisky
Krossad is
ca 1 cl grumligt maskrosvin
Muddla (stöt lätt) bladen med sockret. Tillsätt isen och
häll över whiskyn.
Toppa med maskrosvinet och dekorera med en myntakvist.
Mint Julep är f.ö. en av våra äldsta cocktails, finns dokumenterad redan från 1803 och uppstod i den amerikanska Södern. Senare kom den att förknippas med 1920-talet. Jag brukade göra den redan som tonåring eftersom vi hade massa mynta i huset, men då var den helt omöjlig att få i svenska barer eftersom ingen hade mynta. När Mojito och andra innedrinkar med mynta dök upp blev det även lättare att få tag i Mint Julep – och nu tycks den ha blivit populär, redaktören på Breaking News hade t.o.m. blandat den. Annars brukar ingen känna till det jag rör ihop …
Maskrosvin var en kul touch i ”miljöpartistdrink”! Gör du den själv, eller var får man tag på sådan? Och går det egentligen att dricka? 😛
Man får tillverka det själv – jag hade fått det från en god vän.
Om det går att dricka? Ja, liksom flädervin är det ju inte egentligt vin utan mer mäsk (jäst socker) med smak – men blommorna påverkar smaken kraftigt och är man väldigt skicklig och lagarar det ett tag kan det faktiskt få lite sherrykarraktär.
Edward, jag skulle gärna vilja ha receptet på bacondrinken du gjorde förra veckan. Bacon får man alldrig för mycket av.
Om du är den Gustav Dehlin jag känner måste vi träffas! Det var på tok för längesedan. Jag nås på förnamn@efternamn.se, alternativt min gamla adress. Hör av dig.
Haha, otroligt komiskt att det var *grumligt* maskrosvin!
Var den verkligen god? Eller tog de vad de hade där nere i södern och hoppades på det bästa? Kan tänka mig att skippa maskrosvinet och sockerbiten och hälla på lite sockerdricka istället.. Kanske 🙂