Martini Ola Wong och Dirty Ola – recept
av Gunilla Kinn Bilder på Edward Edward-evenemang Fester Mat och dryck VinTvå drinkar skapade till Ola Wongs hensexa, den 10 maj 2014. En förklaring till kompositionerna finns här!
Martini Ola Wong
(eller ”Wongbay Martini”)
Indien: 4 cl Bombay Sapphire (gin)
Kina: lite riven, kinesisk ingefära
Rumänien: 4 cl Lacrima lui Ovidiu (12-årigt starkvin; beställningsvara hos Systembolaget)
Tyskland: 4 cl Henkell Trocken (sekt)
Kina: Kräftklo
Borås: Paraply
• Riv ingefära och låt den dra en liten stund i gin, sila sedan av.
• Lägg en kräftklo i ett rymligt Martini-glas.
• Skaka ingefärsginen och starkvinet med is i shaker.
• Häll upp i glaset.
• Toppa med sekten.
• Riv över lite ingefära som dekoration.
• Dekorera med ett cocktailparaply.
Dirty Ola
• Som ovan, men häll dessutom ner 1 cl kräftspad i drinken – och det blir en ”Dirty Ola”!
Recept: Edward Blom
P S Bilder på den färdiga drinken fanns i Gunillas under natten bortslarvade mobiltelefon. ;-(
No comments yet.