Pekingmässa för ”Allting gott och alldeles för mycket”!

Vi är mycket stolta och glada över att kunna berätta att Edwards kokbok ”Allting gott och alldeles för mycket” blivit nominerad i ”Entertainment”-klassen av Gourmand World Cookbook Awards, en internationell kokbokstävling som avgjors varje år och där måltidslitteratur från hela världen bedöms. Tävlingen äger rum i samband med en kokboksmässa, som brukar äger rum i Paris eller någon annan stad i Europa men i år går av stapeln i Peking.

Svenska kokböcker hävdar sig i regel väl i den internationella konkurrensen, och kammar titt som tätt hem såväl nomineringar som priser. I år är – som vanligt – en lång rad titlar från svenska förlag nominerade, i olika kategorier, nämligen: Fotbollskokboken (life style-klassen), Franska bakverk av Mia Öhrn, Allt i en gryta av Lisa Lemke, Bombay Take Away av Malin Mendel Westberg, United States of Cakes av Roy Fares,  Smaker i mitt hjärta av Jennie Wallden, Myter om mat av Stephan Rössner, Choklad & praliner av Eliq Maranik – och sist men inte minst Mannerströms fisk av Leif Mannerström på vårt kära förlag: http://www.norstedts.se/pa-gang/nyheter/2014/Leif-Mannerstrom-och-Edward-Blom-nominerade-till-Gourmand-World-Cookbook-Awards

Den 20 och 21 maj smäller det! Då avgörs det vilka böcker som vinner, på ett enormt konferenshotell i Peking. Vi hoppas att ”vår” förläggare Johanna Kullman finns på plats då, och håller tummarna extra mycket för oss och för Leif Mannerström. Den 21 maj avslöjas vem som vunnit i klassen ”Entertaining”. Jag gissar att det inte är ”entertaining” som i ”underhållande”, utan som i ”att bjuda till kalas och ha gäster”.

Dessa är nominerade (vi har naturligtvis inte kunnat låta bli att googla fram hur de andra böckerna ser ut, även om de råkat bli lite osnyggt beskurna här nedan):

carnet_rouge_c1_portrait1382646451Kanada – Le Carnet Rouge, av Montreal-matstylisten och TV-programledaren Josée di Stasio (Flammarion Québec) Utförlig recension/beskrivning på engelska här.

 

 

Il Re delle Torte Salvatore Del RisoItalien – Il re delle torte, Salvatore De Riso (Rai-Eri)

 

 

 

Grekland – Magical Christmas, Alexia and Vefa Alexiadou (Alba) [Någon som är kunnig i nygrekiska får gärna googla fram länkar till en bild på denna bok, som jag tror heter Μαγικά Χριστούγεννα! /GKB]

Favorite Food of Asia Gina WongHong Kong – Favorite Food for the Beloved, Gigi Wong (Forms)

 

 

 

Celebra La Vida Marisa GiulioPeru – Celebra la Vida, Marisa Guiulfo (La Bonbonnière)

 

 

 

allting_gott_omslagetSverige – Allting gott och alldeles för mycket, Edward Blom (Norstedts)

 

 

 

Må bästa ”entertaining” bok vinna!

Uppdatering: ”Allting gott och alldeles för mycket” fick andra pris, och kan därmed titulera sig som en av världens bästa kokböcker! Den  peruanska boken ”Celebra la vida” vann denna kategori.

Gunilla Kinn Blom

 

Pekingmässa för ”Allting gott och alldeles för mycket”!

2 Responses

  1. Ja, den från Kanada!!

    m moberg 3 februari, 2014 at 18:18 #
Trackbacks/Pingbacks
  1. Sex svenska mat- och dryckesböcker världsbäst | Edward Blom - gastronom och kulturhistoriker - 23 maj, 2014

    […] mer om medtävlarna i ”Entertaining”-kategorin här. Den peruanska boken ”Celebra la vida” vann första […]

Lämna ett svar