Jag skriver om Rieslingviner

2 Responses

 1. Grüss Gott!
  När jag såg din artikel i Vinsider häromdagen, tänkte jag Yes!! (eller snarare Jawohl!!) – en själsfrände. Själv har jag under många många år varit en stor beundrare av tyska Riesling-viner – inte minst under sommaren till grillad fläskkarré.
  Och när du sedan sågade Müller-Thurgau var saken klar – en själsfrände helt klart.
  Men läser man lite noggrannare, ser man en viss skillnad i erfarenheter. Det förefaller mig som om du oftast greppat gröna flaskor, medan jag oftast greppat bruna. Mitt favoritdistrikt är Rhein-Pfalz, och när jag är i München missar jag aldrig att slinka in på Pfälzer Weinstube.
  Tyvärr når till Sverige importerade flaskor aldrig – oavsett prisklass – upp till den fräschör man finner på lokala krogar i småstäder och på landsbygden. Jag glömmer aldrig en genuin Weinstube i Freiburg, som drevs av några äldre, gemytliga damer 60+…

  mvh

  /Lars B.

  Lars Björklund 7 april, 2012 at 09:46 #
 2. Hej Edward,
  Läste Din fina artikel om ”Burgunder, skaldernas dryck” i dagens ”Vinsider”. Du missade dock att nämna sista versen i Karlfeldts fantastiska dikt ”Slottstappning”:
  ”Låt oss dricka, herr baron!
  Med förtjusning, herr baron!
  Det är vinet som gör blodet hos en adelig person.
  Är man född vid Öresund,
  eller uppåt Öregrund,
  är man likafullt en telning av den stammen från Burgund.”

  Thomas 27 april, 2012 at 17:24 #

Lämna ett svar