Pucko special

Här kommer det efterfrågade receptet på Pucko special som jag blandade i tv i går (se inslaget här) och som jag hoppas skall bli den självklara vuxen-puckon när alla korvkiosker fått alkoholrättigheter.Oneida Cocktail Shaker

1 cl kakolikör (helst brun, men vit funkar också)
2 cl Baileys (originalet eller den med chokladsmak)
1 cl kondenserad mjölk, finns på burk i stora affärer
2 cl vispgrädde

Skakas med is i en shaker, silas av och serveras i cocktailglas.

Vill man ha den mindre söt, vilket man ju ofta vill, så ersätts den kondenserade mjölken med 1 tsk torrmjölk uppvispat i 1 cl vatten. Den kondencerade mjölken eller torrmjölken behövs för att ge den där lilla bismaken som vanlig pucko har pga högpastöriseringen …

Läs för övrigt om vanliga Puckons historia här på Arlas utmärkta historeesida, där jag själv även skrivit en del artiklar om osthistoria.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Pucko special

2 Responses

 1. Brukar du träna och i såfall vad? Är det viktigt att vara smal?

  Jag har startat en träning/ideal och må bra blogg så jag hoppas få lite svar på mina frågor och komma igång med en riktigt bra och inspiererande blogg!

  Lollo 1 september, 2011 at 08:49 #
  • Har tränat vettenpolo (på knattenivå) och simning under några år av min ungdom, mensurfäktning när jag studerade i Tyskland. Annars simmar jag ibland, cyklar och promenerar ofta och gillar att vandra (men bara om det finns taxiservice som tar packningen och lämpliga ställen att äta lunch på längs vägen – som i UK, Tyskland, Spannien etc.). Besökte för första gången ett gym i höstas: Harlem Sportsclub, när jag bodde en period i USA och har ambitionen att börja gå på gym även i Stockholm när cykelsäsongen är över.

   Nej, det är inte alls viktigt att vara smal, tycker inte smalhet är ett dugg bättre än lätt korpulens – däremot bör man naturligtvis vårda sin hälsa, se till att ha en god kondition och undvika sådana höga BMI-nivåer som jag tyvärr har. Lycka till med bloggen!

   Edward Blom 1 september, 2011 at 09:19 #

Lämna ett svar