Veritabelt slös på goda ingredienser

Hemma i dag genomförkyld. Kände lite i går, men sedan blev det bra till kvällen – och så vaknade jag i morse med halsen avstängd och näsan täppt. Hade väl inte varit så farligt om jag inte skulle ha ett föredrag som skall hållas på lördag inför hundratals ICA-köpmän, men nu måste jag försöka sitta uppe och skriva, trots att huvudet känns som inrullat i rockwool och gåsister. Hittills har jag inte fått ihop någonting denna dag.

Inte blev det mycket till lunch heller. Min livs glädje hade lämnat mig redan i morse för att tillbringa en dag med sin ömma moder (och senare) min faster samt (än senare) min kyrkoherde. Och det fanns ingen mat hemma! Inte ens en sardinburk längst in i skafferiet eller en fläskkotlett i frysen. Ja, det fanns fyra små vaktlar nedfrusna, men de kändes väl slös att äta upp ensam med igentäppt näsa.

Lunchen blev således en uppstekt röra med lök, grön sparris, olivolja, en burk ansjovis och massa (för att bli mätt) smält ost (cheddar och Västerbotten). Kombinationen var inte så lyckad som mina kyltömmarröror brukar bli, snarare ett veritabelt slös på goda ingredienser. Därtill kände mitt matsmältningssystem sig inte helt begeistrat, vilket knappast underlättar skrivandet..

I morgon är det Årets kock, hoppas jag är frisk till dess så jag i alla fall kan gå på banketten. Det var på förra Årets kock som Gunilla och jag lärde känna varandra, så det är lite av en märkesdag ˗ även om det skulle dröja till augusti innan vi blev ett par. Här kan ni läsa blogginlägget jag skrev efter den kvällen 🙂

Veritabelt slös på goda ingredienser

3 Responses

 1. Hoppas att du tillfrisknar snabbt!

  Lotta Nyman 2 februari, 2011 at 13:25 #
 2. Vet inte om Herr Blom har blivit uppmärksammad på den här bloggen förut: http://denbrunamaten.se/

  Den avhandlar mat från 70-talet, närmare bestämt skinkägg i gelé, färserat vitkålshuvud, snöbollar i vaniljsås, biosupé på franska, räkfromage m.m.

  Allt tillreds och avsmakas av familjen Brun, som med bilder och text skildrar rätternas tillkomst.

  Ett roligt tidsfördriv för den som är sjuk.

  Må väl!

  Johan 2 februari, 2011 at 17:19 #
 3. Usch, låter inge’ vidare med sådana där förkylningar… 🙁 (Dessutom hindrar det en från att avnjuta en cigarr efter maten.)

  Men kanske kan det pigga upp Dig att jag satt upp Dig på listan över kända cigarrökare (eftersom jag läst att du lägger pengar även på mörkbruna karibiska skönheter!) http://bukfacon.wordpress.com/2010/05/29/kanda-cigarrokare/ – placerad mellan Otto von Bismarck och Kjell Magne Bondevik!

  Krya på sig!

  B

  Bukfaçon 3 februari, 2011 at 21:38 #

Lämna ett svar