Poddepisod 89: ”Allt i naturen förgås utan vått” – ett avsnitt om nästan allt man kan dricka

Här finns detta poddavsnitt: https://play.acast.com/s/edwardblom/89.-alltinaturenforgasutanvatt-ettavsnittomnastanalltmankandricka

Den här gången slår nog gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd någon form av rekord i antalet olika drycker som nämns! Eller, kanske inte, men det handlar i alla fall om allsköns härliga drycker, och om hur man kan hantera deras effekter.

Det börjar med blåbärsvin och ett spontant samtal om den svenska bär- och fruktvinskulturen, glider över på glögg och handlar senare om såväl champagne och cider som om slivovice och kahlua. Mats tipsar bland annat om hur man kan skjuta baksmällan i sank medelst blodiglar, och Edward drar reseminnen som innefattar skumma attachéväskor i Slovenien.

Mats utnämner hushållsosten till ”solen i kylskåpet”, och det visar sig att han nyligen känt ett lika starkt sug till Brandt-skorpor som Edward till leverpastej.

Därpå får vi lära oss allt om hur man ur ett etikettsperspektiv hanterar flaskor, karaffer, lådor och tunnor med vin, samt får ett tips om en fantastisk vattenkälla i Dalaskogens inre – och så deklamerar Edward den romantiske poeten Erik Johan Stagnelius (som inte ligger bakom citatet i rubriken, för det gör Bengt Lidner)!

Maila oss gärna, med frågor eller glada tillrop! Adressen till redaktionen är: podden@edwardblom.se

Här finns mer information om att sponsra podden: https://www.patreon.com/join/edwardblom

No comments yet.

Lämna ett svar