En underbar söndag

I går var en härlig söndag! Vi tog tåget till Westport i grannstaten Connecticut, där vi mötte vännen Lotta. Efter lite sightseeing gick jag i en mycket fin mässa i en lokal katolsk kyrka, samtidigt som Gunilla och Lotta hade mellanhavanden med polisen (Se Lottas blogg).

Assumption Church, Westport, CT

D

Därefter blev det brunch (utmärkta pocherade ägg bl.a.) i en trivsam, historisk ”lada” ägd av gamla kvinnotjuaren Richard Gere, som vi dock inte såg skymten av, och lite sightseing på vägen tillbaka, bl.a. såg vi Martha Stewarts (superkänd, superrik amerikansk ”sköna-söndag-kvinna” med tv-show och b massa  böcker och som Lotta bott granne med) ägor, inklusive hennes från tv kända växthus.

På kvällen åt vi grisfötter (se ovan) och hoppade mellan jazzklubbar (nåja två i alla fall) här hemma i Harlem med min kollega Gustav och en god vän till honom som var i New York på semester.

Först var vi på legionärernas klubb borta på 132:a gatan, nära S:t Alosius, bättre stämning får man leta efter – och sedan anrika Lenox lounge, där alla stora spelat och Malcolm X jobbar som dörrvakt långt innan han hette något med X. I alla fall om man får tro en guidebok jag läste.

Bilden till höger föreställer min älskling och två stycken ”Harlme nights” och är inte alls arrangerad.

Och lyckligtvis är ju söndagar fastefria …

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar