Om Gunilla Kinn Blom

AB Edward Blom & Co Porträtt av Gunilla, med en ölsejdel på Moldau 2014Gunilla Kinn Blom är Edwards kompanjon. Hon har varit med och gjort kokböckerna Allting gott och alldeles för mycket, Kokkonst för livsnjutare och Mums för minigourmeter och matgladisar, och är delaktig i de flesta av företagets projekt – främst vad gäller idé- och konceptutveckling, research och administration samt projektledning av såväl releasefester som diverse kontinuerliga samarbeten vi har. Dessutom skriver och redigerar hon en stor del av företagets texter, i samarbete med Edward.

Gunilla har även sin egen verksamhet. Hon är sedan 1995 frilansjournalist, med erfarenhet från ett stort antal svenska medier, genrer och ämnen. Hon är utrikesreporter med inriktning på utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter, och har gjort reportageresor i de flesta världsdelar. Hon har även jobbat på följande redaktioner: Newsweek International i New York, Sveriges Radio/Ekots utrikesredaktion, TT:s utrikesredaktion och Svenska Dagbladet.

Under 11 år arbetade Gunilla i New York, där hon bland annat tog en Master of International Affairs-examen vid Columbia University med inriktning på internationella mänskliga rättigheter och internationellt företagande. Åren 2003–2011 var hon nyhetsbyrån TT:s stringer i USA.

Läs mer om Gunillas bakgrund här.

Edward och Gunilla lagar Gastronomens karre Foto EvaHSEdward och Gunilla arbetar gemensamt med:

– bokproduktion, artiklar, bloggar och andra texter, kring ämnen som: kulturhistoria, mat och dryck, resor

– tv- och radioproduktion (inklusive redaktionellt arbete, idé- och konceptutveckling etc)

– text och bilder

– produktutveckling (exempelvis Edward Bloms viner)

– diverse framträdanden, till exempel matlagning på scen och i medier (exempel här).

– diverse projekt

Gunilla åter sig även uppdrag som exempelvis:

– moderator (om t. ex. journalistik, samhällsfrågor, politik och mänskliga rättigheter samt allt som har med mat och livsmedel att göra)

– skribent (reportage, personporträtt, krönikor, artiklar etc)

– redaktör (bok- och tidningsprojekt)

och med:

– research

– översättning av facktext från olika språk till svenska