Poddepisod 32 – Två sunda själar i två sunda kroppar

Klicka här för att lyssna: https://play.acast.com/s/edwardblom/32.tvasundasjalaritvasundakroppar

Läs nedan vad denna episod handlar om!

Dags för 2019 års första ”Edward Bloms smörgåsbord”-episod, vilket Mats Ryd inleder med att bjuda på ett vin från delstaten Washington i nordvästra USA vars upphov han berättar om. Han och Edward passar på att jämföra Systembolaget med en zoobutik, innan de redogör för hur de på varsitt håll firat jul och nyår. 

Nyårsaftonen innehöll bland annat en ankleverorgie med Château d’Yquem för Mats del, och en vegansk buffé för Edwards – som tog igen animaliebristen på en fest på trettondagsaftonen på Skara stadshotell, där han fick njuta av såväl anklever som ostron plockade från underbara isskulpturer (bildbevis: www.instagram.com/p/BsQ7y9YBM9l).
Därifrån är steget inte långt till intressanta resonemang om nyårslöften och träning, vilket får Edward att tänka på den romerska devisen om ”en sund själ i en sund kropp”.
Ärter och fläsk känns som en bra rätt för januari månad, och Edward berättar både om ärtsoppans historia, varför den förknippas just med torsdagar och om varför den ibland ledsagas av varm punsch.
Därefter går de båda gastronomerna loss på det underbara ämnet ”dessertviner”.
Apropå en fråga från en lyssnare på väg till huvudstaden räknar Mats och Edward upp sina älsklingsrestauranger i Stockholm. En ganska lång lista på krogar, barer och korvmojar, blir det! Edward gör rentav sin egen Oscarsgala och korar ett 30-tal Stockholmskrogar som vinnare i inom olika kategorier – om än med reservationen att han ändå säkert glömt några av sina favoriter.
No comments yet.

Lämna ett svar