Edward Blom Riesling Trocken till percebes på AG

Meny från restaurang AGHäromkvällen serverades ett visst, finfint Rieslingvin i ett finfint sammanhang – nämligen det så kallade chef’s table på Restaurang AG på Kronobergsgatan i Stockholm.

Ovan ser ni menyn, som serverades för deltagarna till juryn i Årets ölpersonlighet 2014 (läs om föregående år här och här) varav Edward är en. Menyn presenterades inte medan de åt, så ingen visste att det var just Edwards vin som dracks. Även om han själv kände igen att det var ett tyskt vin, och förmodligen gjort på Rieslingdruvor, så anade han inte att det var hans eget – utan gissade på något i de betydligt högre prisklasser som AG brukar servera…

Percebes, som Edward Blom Riesling Trocken dracks till, var jag tvungen att kolla upp hemma i soffan (nejdå, inte alls avundsjuk på AG-besöket, jag fick en doggy bag med efterrätten hem!).

Var det sjöborre? Havstulpan? Nej, långhals blir det på svenska! Och så här ser den märkliga långhalsen ut. Efterforskningarna om ifall det verkligen stämmer att ”allt” passar till rieslingviner, eller i alla fall det mesta, fortsätter..!

/Gunilla Kinn Blom

 

 

No comments yet.

Lämna ett svar