Allting gott och alldeles för mycket

Allting gott och alldeles för mycketTiteln på Edwards första kokbok är samtidigt hans motto: Allting gott och alldeles för mycket!
Med sina generösa recept, svulstiga texter och härliga bilder är det inte att undra på att den utsågs till ”Årets överdådare” av Måltidsakademien 2013, med följande motivering:

”Edward Blom höjer sig över alla kategorier, när han samlar sina barocka bravader. Det är få förunnat att kunna njuta så, och vi kan blott försöka ta efter.”

Allting gott och alldeles för mycket fick även andra pris i den internationella kokbokstävlingen World Gourmand Cookbook Awards 2014, i klassen ”Entertaining”, och ges under 2015 ut på engelska av Skyhorse Publishing i New York. Den har även kommit ut som talbok.

Allting gott och alldeles för mycket finns i bokhandeln, i butiker och på nätet (inbunden samt som mjukband):

Bokus

Adlibris

Sagt och skrivet om Allting gott och alldeles för mycket:

”Ibland får man lägga kalorijakten och nyttighetstänkandet åt sidan. Få klarar att vara ständiga asketer. Jag hade ett par lustfyllda timmar med Edwards bok i dag. Och tror att jag mår bra av det…”

Ulf Elfving, Expressens Mitt kök

”Min fantastiske vän Edward Blom har gett ut en matlagningsbok med många fantastiska recept och underbara bilder. Även om det finns enbart få veggierätter är den i det stora hela helt underbar!”

Zinat Pirzadeh

”Även om boken givetvis är avsett att stå i köket och användas flitigt som kokbok och som inspiration för att pigga upp måltider till vardags och till fest kan man med fördel läsa boken som en kulturhistoriebok. Det blir ju bara bättre av att man sedan får reda på hur man faktiskt gör rätterna!”

Belinda Graham, Tidningen Kulturen

”Författaren besitter en stor kärlek till mat och matlagning, en mängd roliga anekdoter men framför allt massor av kunskap om råvaror, historia, etikett och tillagning. Dessutom bjuds det mycket personligt tyckande kring hur man åstadkommer en lyckad bjudning, vad man ska dricka till en räkmacka och varför det ska vara tjugo ostar på ostbrickan istället för tre.”

Erika Wallman i Litteraturmagazinet

”Det är sällan numera som man ser något så välgjort, genomarbetat och vackert!”

Nils-Ola Roth, en av många kokboksläsare

”Det är en oerhört fin, personlig, välkomponerad och generös kokbok. Innehållsrik också! (– – –) I en vanlig kokbok fotograferar man rätterna i närbild. Här handlar det hela tiden om scener, tablåer, liv och händelser med en mängd attribut i olika miljöer. Ingen möda har sparats och det är inte konstigt att det är en glädje att bläddra i boken.”

Edwards syster Anna Dunér

”Jag har aldrig träffat Edward Blom men ser fram att någon gång göra det, jag dras med av passionen, kärleken, nyfikenheten och det ärliga, traditionella och svulstiga.”

Köksmästaren Stefan Ekengren korar ”Allting gott och alldeles för mycket” till 2013 års bästa svenska kokbok i sin blogg ”Kökstugg”