Här – eller i TV8 – är Edwards kylskåp

Skärmavbild 2014-05-05 kl. 11.31.37Välkommen hem till oss på sjurättersmiddag! Åtminstone kan du se oss avnjuta en sådan på TV8, imorgon kväll (tisdagen den 6 maj) klockan 21–22. Då sänds ”Här har du ditt kylskåp!”, det legendariska programmet där en kock dyker upp i någons kök för att laga en meny av det som råkar finnas i kylskåpet.

Bilden visar förvisso inte vårt kylskåp, utan är det allmänna pressfotografiet. I vårt kylskåp skulle varken programledare eller kock få plats!

Denna gång blev det alltså inte mindre än sju stycken rätter, och även om jag är bortskämd med god mat när Edward lagar den måste jag säga att kocken Erik Fröderberg framstod som ett gastronomiskt geni som lyckades laga helt oväntade och fantastiskt goda kompositioner.

Men först av allt drack vi och våra gäster Elisabet och Martin Melin ett glas champagne, eller om det var crémant, på vår inte allt för stora bakgård. Och programledaren Pia Johansson besökte tillsammans med Edward även Stockholm Eter- och essensfabrik på Wallingatan och deras gemensamma hemkyrka S:ta Eugenia vid Kungsträdgården.

Här är programmets trailer: http://www.tv.nu/p/14050621002200tv8?popup=true

Gunilla Kinn Blom

P S Vi har tidigare trott att programmet skulle sändas ett annat datum, som vi angett här på bloggen. Men det är alltså den 6 maj och ingenting annat som gäller.

Här – eller i TV8 – är Edwards kylskåp

2 Responses

 1. i tv- programmet besökte Edward och pia en kryddbutik vad heter den och var ligger den?

  lotta 12 maj, 2014 at 16:21 #
  • Hej Lotta,

   Det är Stockholms Eter- och essensfabrik på Wallingatan.

   Gunilla Kinn Blom

   admin 12 maj, 2014 at 19:40 #

Lämna ett svar