Välkommen till min nya blogg!

De som följt mig över nätet sedan tidigare vet att jag under ett par år haft en blogg på TV8:s hemsida. Bakgrunden var att det behövdes marknadsföring av min person inför att serien ”Mellan skål och vägg med Edward Blom” skulle sändas. Åttans marknadsansvariga Anitha Flink tyckte hon kommit på en fantastisk idé när hon talat med kollegorna på Trean och kommit överens med dem om att jag skulle vara med i ett avsnitt av ”Du är vad Du äter”

Jag protesterade naturligtvis hej vilt. För det första är min hälsa något fullständigt privat som inte angår svenska folket. För det andra hade jag aldrig sett ett program som var så förnedrande för de stackars deltagarna som detta; jag blev alldeles chockad när jag laddade ner några avsnitt på nätet. Som alla vet gäller nämligen ”hets mot folkgrupp” alla grupperingar av människor utom rökare, tyskar och överviktiga. Allt enligt devisen att det är bäst för dem själva att bli hånade och förnedrade för att de skall börja ta tag i sina problem. (Ja, kanske inte tyskarna förvisso.) Sanningen är att oavsett vilket problem man har, och om man kan göra något åt det eller inte, så blir man aldrig bättre på att ta tag i något för att man blir mobbad.

Foto: Eva Hildén Smith, LaBelle Rockette Fotografi

Jag hade aldrig ställt upp i detta hemska program ens om det inneburit raka spåret till att bli tv-stjärna, och nu var jag dessutom övertygad om att ett deltagande tvärtom skulle skada min kommande tv-debut något enormt. Men Anitha kunde inte släppa tanken på vilka höga tittarsiffror Du är vad du äter hade, och satte in hela övertalnings- artilleriet. Jag svarade med långa, elokventa brev som till slut pulveriserade hennes attacker och fick henne att ge upp försöken. Som den goda pr-kvinna hon är innehöll dock det sista brevet i ärendet konstaterandet. ”Men när du är så förbaskat bra på att skriva så får du för sjutton starta en blogg på som marknadsför programmet i alla fall.” Och så blev det …

I början var jag mycket flitig och skrev inlägg 2-3 gånger om dagen. Läsarna ökade i takt med att mina program sändes och snart hade jag flera tusen besökare i veckan. Men sedan började jag tappa takten, inläggen blev allt mer sporadiska. Ett om dagen, ett varannan dag, en hel vecka utan inlägg ibland. Och så när jag fann kärleken också blev det verklig katastrof, kunde gå flera veckor utan inlägg. Men de snälla läsarna tycks ändå ha fortsatt att följa mig i förvånansvärt stor omfattning.

Nu känns det dock som min koppling till Åttan är svag. Även om det var där jag debuterade i Finansnytt och därefter Fredag med Edward/DI-TV. Och det var där mina första riktiga serier ”Mellan skål och vägg med Edward Blom” och ”Edward Bloms gästabud” sändes, så är det nu länge sedan jag gjorde något för dem – även om de rolig nog fortsätter att sända mig i repis.  I alla fall har tanken slagit mig att det vore bättre med ett eget litet hörn av internet där jag kan skriva om mina olika projekt oavsett kanal.

Mina goda vänner Kajsa och Matthieu Hartig hörde mig nämna detta, och till min 40-årsdag i höstas gav de mig en fantastisk present: Denna nya hemsida med både blogg och möjlighet till fasta texter och bilder. Stort, stort tack!

Liksom på min förra blogg är avsikten att blanda: restaurangbesök och matlagning, information om mina radio- och tv-framträdanden med massa personliga dagboksanteckningar och en och annan arg debattartikel. Ibland kommer jag nog att vara aktiv, men oftast få ni nog räkna med något inlägg då och då när jag känner för det. Hoppas att Ni kommer uppskatta den nya bloggen!

Edward Blom

Tags: , , , , , , ,

Välkommen till min nya blogg!

9 Responses

 1. Fantastiskt din hemsida, gratulerar! Du ska se att det inte dröjer länge innan du har din egen tv-kanal 🙂

  Peter Priebe 17 december, 2010 at 05:16 #
 2. Tjena!

  Grattis, det var på tiden. Har undrat länge varför du inte hade egen sajt, och nu blir det väl bara EN blogg också, den här?

  Men nåt som verkligen är på tiden är att du plockar upp tv-karriären igen, dina program är ju helt fantastiska! Jag menar så klart de i stilen med Mellan skål och vägg samt Edwards Gästabud. Domare i tävlings-tv i all ära men du kommer ju mer till din rätt när du får mer tid att berätta om allt du vet utan 10-sekundersstressen.

  Må så gott!

  Vänligen,
  Per

  Per Gref 17 december, 2010 at 07:28 #
 3. Räkna med mig som tämligen regelbunden följare av denna nya ”egna” blogg, skråbroder!

  F ö kan jag meddela att jag i dagarna avser att äntligen till Dig posta den bok jag utlovade vid vårt möte på bokmässan tidigare i år. Ställer därför kontrollfrågan huruvida Dina adressuppgifter på Facebook är aktuella?

  Tuus
  Fredrik

  Fredrik T 17 december, 2010 at 13:01 #
 4. Fantastisk födelsedagspresent, och så bra att det blev som det blev.
  Margaretha

  Margaretha Nordgren 17 december, 2010 at 16:47 #
 5. Klart man kommer följa dig, jag behöver nån med lite stil i min egen misär.
  Kör hårt! Du äger!

  Micke 17 december, 2010 at 17:26 #
 6. Mycket snyggt! Grattis. Det här känns helt rätt.

  / Anna

  Anna Dunér 17 december, 2010 at 19:05 #
 7. På tiden att bror skaffade en egen hemsida, lycka till! Jag vill också passa på att fråga om du kan lägga upp ditt recept på mumma, det skulle uppskattas.

  Oskar Jöberger 18 december, 2010 at 13:36 #
 8. Då följer jag dig här i stället! Mycket trevlig sida förresten.

  Lotta Nyman 18 december, 2010 at 21:50 #
 9. Jag blir så glad av att läsa att du gjorde det enda vettiga och tackade nej till det där jävla förnedrande skitprogrammet ”Du är vad du äter”!! Du verkar vara en riktigt skön livsnjutartyp, och du har så rätt när du säger att din hälsa inte angår någon annan. Alla vi tjockisar vet ju precis hur socialt accepterat det är att racka ner på överviktiga människor ”för deras eget bästa”, och det är bannemig på tiden att vi börjar säga ifrån! Svammel svammel, det jag vill komma fram till är; Jag gillar din stil! 🙂

  Anna 22 december, 2010 at 12:36 #

Lämna ett svar