Edward gästar Tom Sjöstedt och Electrolux 8/10

Tom Sjöstedt är en av våra absoluta favoritkockar! Jag, Gunilla, stod i den andäktiga publiken i Gyllene salen i Stadshuset när han korades till Årets kock 2008, och Edward lärde känna Tom när de båda satt med i juryn för Stjärnkockarna i TV3. Sedan har vi sprungit på varandra i olika branschsammanhang, och så har det visat sig att Tom är barndomskompis med ett av mina kusinbarn. 🙂

Dessutom har vi hamnat på samma förlag! I fjol gav Tom ut sin fantastiska kokbok ”Äntligen helg – lite vassare, mycket godare” på Norstedts, som vi med glädje gett bort som födelsedagspresent för att fler ska inspireras av Toms sköna matlagningsstil.

En av midsommarens höjdpunkter var för övrigt när Tom och Edward var med i TV4 Nyhetsmorgon tillsammans, och Tom skickade med Edward diverse godsaker hem till mig – bland annat lite härlig märg som resulterade i en så kallad ”livsnjutarsmörgås” (vi måste nästan göra en ny kokbok bara för att få en anledning att skriva ner receptet på den).

I november öppnar Tom och hans Årets kock-kollega Daniel Räms egen kvarterskrog i närhetena av Odenplan: Lilla Ego. Gissa vilka som kommer att hänga på låset, och göra allt för att de ska kunna fira ettårsdagen?!

Bland mycket annat är Tom också som konsult kulinariskt ansvarig för maten i Electrolux personalmatsal. (SvD har skrivit en artikel om detta och andra företags arbete med att få en bättre lunchmatsal.) På tisdag serverar de tre rätter lagade ur ”Allting gott och alldeles för mycket”!

Kötträtt: Biblisk lammgryta (sid 49)

Fiskrätt: Onkel Edwards inkokta lax (sid 118)

Efterrätt: Madeiramousse (sid 93)

I samband med lunchen kommer vi att sälja ”Allting gott och alldeles för mycket”, och de som vill kan naturligtvis få boken signerad. Pris: 220:-/bok.

Adress: S:t Göransgatan 143 (T Stadshagen)

Lunchmatsalen är främst för dem som arbetar i Electrolux-huset. Men allmänheten, till exempel just du, är också välkommen denna dag! Då är det dock viktigt att anmäla sig, senast dagen innan, så att ditt namn finns i receptionen. Skriv ett mail till:  info@tomsjostedt.se!

Gunilla Kinn Blom

Trackbacks/Pingbacks
  1. Edward Bloms boksigneringar (uppdateras) | Edward Blom - arkivarie, kulturhistoriker, tv-personlighet - 8 oktober, 2013

    […] Denna dag serverades flera rätter lagade ur ”Allting gott och alldeles för mycket”: inkokt lax, biblisk lammgryta med hummous och madeiramousse. Besökarna (anställda på Electrolux men även andra som jobbar i närheten) hade möjlighet att köpa boken och få den signerad. Läs gärna mer om detta evenemang här: http://www.edwardblom.se/2013/10/04/gast-hos-electrolux-8-oktober […]

Lämna ett svar