Prosit Neujahr!

Det blev en jul till slut. Alla kartonger var ännu inte uppackade och travar med saker stod ännu lite här och var, men vi lyckades i alla fall röja ut vardagsrum och matsal så att vi kunde juldekorera och få in underbara gran, fylld med glittriga prydnader inköpa förra året i Harlem.

Lite mer ledighet hade inte skadat men nu är vi i alla fall nere i 20 ouppackade kartonger, vilket bara är en bråkdel mot de ursprungliga myriader som inkommit från våra tre tidigare lägenheter med tillhörande vindsförråd. Och vi är inte fullt så tröttkörda som innan ledigheten.

I går var det åter Lidnerafton med fantastisk mat och dryck hos vännen Lars: Champagne från år 2000, gåslever med Sauternes, hjortfilé med Amarone, formidabel ostbricka från Wijnjas med mer Sauterne och slutligen chokladmousse med diverse avecer. (Att Lars själv är absolutist gör det generösa vinvalet än mer imponerande.) Efter minnesstunden på kyrkogården blev det cocktails i Cadierbaren och min inspiration på kontoret i dag kunde vara snäppet bättre.

I morgon bär det av till Skara för stort balluns på Skara Stadshotell – hoppas även boken om hotellet , i vilken jag skrivit ett långt kapitel, har hunnit komma. Och på lördag hoppas jag att vi äntligen lyckas packa upp de nya kartongerna och äntligen återvända till normaliteten efter månader av flytttillvaro. Jag lovar ingenting, men jag hoppas att jag därmed även blir betydligt flitigare på bloggen i gen.

Såg Ni mig i tv i går förresten? Jag talade om mattrender och stoppade korv (med hjälp av en expert):  http://www.kanal5play.se/program/play/filipochfredriksarskronika-s01e02?origin=program

Nu har det ju varit en period med väldigt många små gästuppträdanden men ingen egen tv-serie, vilket är tråkigt. I slutet av januari kommer dock en serie program med mig att börja läggas ut på Svenska dagbladets hemsida. Det blir Stockholmiana med glimten i ögat – från palats till korvkiosker.  Visserligen bara 5-6 minuter långa, men av hög kvalitet. Återkommer med länkar när första programmet läggs ut.

Vill passa på att tacka min webbmaster Kajsa Hartig som har en massa slit att få denna sida i ordning igen efter de tekniska problemen till följd av att webbhotellet ”hackades”.

Med hopp om ett riktigt gott nytt 2012!

Tags: , , , , , , , ,

Prosit Neujahr!

4 Responses

  1. Gott nytt. Du har inte funderat på att uppmärksamma de förhållanden som gässen föds upp under, så att levern till patén blir så stor som möjligt?
    Det handlar inte bara om njutning, utan om en rad andra omständigheter också.
    Miljö, moral, osv. Även sådant kan en underhållare lyfta fram.

    Tommy 4 januari, 2012 at 18:06 #
    • Bäste Tommy, jag var själv nyligen på en ankleverfarm i USA och kunde konstatera att fåglarna föddes upp på ett fantastiskt sätt – och vilken biolog som helst kan intyga att en fågel inte upplever minsta obehag av tvångsmatning – vilket naturligtvis ett däggdjur skulle göra. Det finns en hel del otrevligheter inom djuruppföddning, men att intrikta sig mot gåslever är ett misstag.

      Edward Blom 9 januari, 2012 at 16:14 #
  2. På ett fantastiskt sätt?
    Den förstorade levern – upp till tio gånger normal storlek – kan leda till att gäss får svårt att gå och andas. Många dör av skador, värmeslag och av att levern slutar att fungera.
    Jag föreslår att du läser i
    Scientific Committee on Animal Health and Animal Welfare (1998) Welfare Aspects of the Production of Foie Gras

    Tommy 9 januari, 2012 at 19:04 #
  3. willkommen, inga planerade inhopp i radions värld?

    Gaston 10 januari, 2012 at 08:50 #

Lämna ett svar till Edward Blom Click here to cancel reply.