Ja, jag lever

Ja, jag lever! Har varit två veckor i USA och förutom en hel del roligheter hjälpt min hustru att packa ner hennes bohag och göra sig av med det till köpare, Frälsningsarmén, lumpsamling etc. – samt sänt hem en hel del. Mest var jag nog i vägen och yrde runt som en stressad pelikan.

Ankleverfarm har jag varit på också och hoppas kunna skriva om längre fram – och ätit många härliga måltider.

Sedan har jag varit vidrigt jetlaggad, haft en hektisk arbetsvecka, köpt en ny våning och inlett tapetval, flyttbestyr etc. – och hållit föredrag och redigerat texter och varit på tok för stressad …

På bloggen dyker jag upp igen när jag får en stund över. Här är i alla fall det sista inslaget jag gjorde för Filip och Fredrik denna gång. Ovanligt roligt eftersom jag fick regissera mig själv. Fotot sköttes av en svensk frilansare som bodde i USA och sedan klippte Breaking News-gänget det hemma i Sverige.

Tags: , , , , , , ,

Ja, jag lever

22 Responses

 1. Men vilket sorl i trappan!
  Nu dörr på dörr slås opp
  Edward är åter för nya hyss.
  Välkommen..

  Gaston 7 oktober, 2011 at 14:12 #
 2. Haha, nästan lika kul som

  http://www.youtube.com/watch?v=sODytvpKxPQ

  Kan du inte pröva på stand upkomik efter Filip å Fredrik? (-:

  Lenis 8 oktober, 2011 at 17:48 #
  • Ja – på Norra brunn! Vore väl nått .-)

   Mattias 10 oktober, 2011 at 17:46 #
 3. Ja, Tack för att du lever!
  ”Råkade” se din blogg, och måste helt enkelt skriva.
  Jag anser att du är den största kulturpersonligheten i
  vårt land. Hoppas få se dig snarast i tv.
  Sverige behöver kultur !
  Förstår att du har händerna fulla, men skulle du få
  lite tid över så är du hjärtligt välkommen till min blogg.

  Ps. korvbröd måste vara rostat !

  kalebass 10 oktober, 2011 at 12:10 #
 4. Åh vad tråkiga torsdagar är nuförtiden, utan ditt stående inslag i breakingnews.

  Kommer du medverka i något annat tv-program? Kanske skulle du starta en youtube-sida eller få en egen videokanal på exv. aftonbladet? Vore roligt att följa dig i vardagen, t.ex. när du lagar mat eller blandar punschdrinkar!

  mer edward i etern 11 oktober, 2011 at 19:27 #
  • Jag hoppas det blir mer tv framöver. Tyvärr är det väldigt många ídéer som bollas innan det blir något riktigt, och så har jag ju ett vanligt heltidsjobb som jag måste se till att samordna tv- och radioprojekterna med. Men jag räknar med att det blir en ny tv-serie till sommaren, för samtal kring flera idéer för tillfället. Webb-tv på en svensk dagstidning är redan bestämt att kommer genomföras, och kan nog dyka upp redan i slutet av detta år. Allt gott! Edw.

   Edward Blom 11 oktober, 2011 at 19:45 #
   • Trevligt, trevligt!

    En annan idé; podcast. Detta utmärkta fenomen är enligt mig det klart trevligaste formatet. Det skulle vara kul att höra dina synpunkter och tankar kring aktuella händelser. Gärna live, med en öppen linje så folk kan ringa in. Kanske gäster. För inspiration, lyssna på F&F och Aschberg’s podcasts.

    mer edward i etern 11 oktober, 2011 at 20:34 #
 5. Hur blir man så mediekåt som du?? Var det ett uppdämt behov av att synas som sen växte i takt med exponeringen.

  Pernilla 13 oktober, 2011 at 00:21 #
  • Alla människor är olika, jag har alltid gillat att stå i centrum och underhålla, som barn uppträdde jag på roliga timmen – eller badade t.o.m. en gång i vattenpölar för att få folk att skratta, senare blev jag toastmaster på bröllop och stora fester, höll tal i alla sammanhang, spelade studentspex och började hålla massa föredrag både i tjänsten och privat. I media hamnade jag först lite grand i några ekonominslag genom jobbet, men hade inte alls sökt mig dit. Jag trivdes dock så uppenbart med att intervjuas i tidningar och att uppträda i tv och radio att folk i branschen som såg mig ville ha med mig i diverse sammanhang. Det ena gav det andra. Något uppdämt behov just för att synas i media vet jag inte om man kan tala om, men en allmän estradörpersonlighet som utvecklades ytterligare när jag fick möjlighet att synas i större sammanhang.

   Skall dock påpeka att jag sagt nej till massa program också av olika anledningar. För att jag inte gillat programmet, vinkeln etc. , jag tyckt det tagit för mycket tid från privatlivet, det inte gått att kombinera med mitt vanliga yrke, varit för dåligt betalt etc. – så jag är inte så ”mediekåt”, som Du kallar det, att jag oreflekterat utnyttjar varje tillfälle att synas. Och jag är väl medveten om att man kan tappa trovärdighet om man syns för mycket och i för oseriösa sammanhang – I Breaking News skulle jag egentligen varit med som expert på historia, mat och dryck och jag hade trott att det skulle vara mycket mer av nyhetsprogram när jag sa ja – istället blev det som tv-bartender jag deltog! Sådant kan ju skada trovärdigheten som näringslivshistoriker … Men, vad sjutton, underhållare är ett lika hederligt yrke det, och kan man få några tittare att skratta och bli glada för några minuter, så har man inte levt förgäves den dagen.

   Allt gott!

   Edw.

   Edward Blom 13 oktober, 2011 at 08:45 #
 6. Vad har du för förhållande till gamla tiders groggande? Som Grosshandlargrogg, Lättgrogg och inte att förglömma en hederlig silltallrik till detta, S.O.S

  Gaston 13 oktober, 2011 at 09:53 #
  • Det förhållandet är synnerligen gott och aktivit.

   Edward Blom 13 oktober, 2011 at 10:32 #
 7. När får vi veta vilken tidning du gör webb-tv för? (-:

  Mia 13 oktober, 2011 at 13:20 #
  • Tror man kan våga avslöja det nu när kontrakt är skrivet: det är Svenska Dagbladet.

   Edward Blom 19 oktober, 2011 at 15:14 #
 8. Par Bricole-medlemmar som ofta har oförlösta artistdrömmar. Ekvivalent med EB´s frekventa updykande i media?

  Gaston 14 oktober, 2011 at 13:07 #
  • Min erfarenhet är att PB-medlemmar ofta har förlösta drömmar, kryllar av proffesionella trubadurer, musiker och en och annan skådespelare. Men sedan finns det också de som vid sidan om helt annat arbete gärna ägnar sig åt spex eller annat uppträdande, fast då trivs de nog med att ha det som hobby vid sidan om annat yrkesliv.

   Edward Blom 19 oktober, 2011 at 15:17 #
 9. När får vi se bilder från ditt nya hem?

  Helén 19 oktober, 2011 at 10:35 #
  • Just nu står 140 kartonger ouppackade och vi väntar nya leveranser, var kameran är har jag ingen aning – har inte ens fått upp skrivbordet att ställa datorn på.

   Edward Blom 19 oktober, 2011 at 15:18 #
 10. Såg på bröllopsbilderna, åååh vad ni ser härligt maffiga ut tillsammans! (:

  Madde 22 oktober, 2011 at 11:13 #
 11. Hej!
  Varför blev det aldrig någon uppföljning av Mellan skål och vägg?
  Det är ju något av det mest stämningsfulla och kvalitativa program som någonsin visats i televisionen!
  Mvh

  Mattias 1 november, 2011 at 16:52 #
  • Tyvärr kunde producenten och kanalen inte enas om villkoren, TV8 ville ta in ett större producentbolag och inte göra andra säsongen med det inspelningsteam som gjort första. Väldigt synd, vi hade verkligen gärna fortsatt med ”Mellan skål och vägg”, det var ju en lågbudgetinspelning men gjord av extremt kreativa personer och det mest nyskapande jag gjort under min tv-karriär.

   Edward Blom 1 november, 2011 at 16:59 #
 12. Bloggen håller på att dö ut, va?

  Johan 6 november, 2011 at 20:17 #
  • Som jag tidigare skrivit så har jag inte längre möjlighet till dagliga uppdateringar. Mitt mål är ett par inlägg i veckan (men då bra inlägg) – fast ju nu befinner jag mig i en situation med för mycket arbete och hundratals flyttkartonger som ska packas upp privat att jag har haft svårt att leva upp till det. Jag hoppas det blir bättre framöver, till dess hänvisar jag till Twitter där jag i alla fall ger små livstecken ifrån mig. Edw.

   Edward Blom 7 november, 2011 at 07:15 #

Lämna ett svar