Kvällens recept från Breaking News
Edwards recept Huvudmeny Mat och dryck TV och radioDirty Mint Julep – Wetterstrandare
10–15 blad av ekologiskt odlad mynta
1 rättvisemärkt sockerbit
6 cl närproducerad whisky
Krossad is
ca 1 cl grumligt maskrosvin
Muddla (stöt lätt) bladen med sockret. Tillsätt isen och
häll över whiskyn.
Toppa med maskrosvinet och dekorera med en myntakvist.
Mint Julep är f.ö. en av våra äldsta cocktails, finns dokumenterad redan från 1803 och uppstod i den amerikanska Södern. Senare kom den att förknippas med 1920-talet. Jag brukade göra den redan som tonåring eftersom vi hade massa mynta i huset, men då var den helt omöjlig att få i svenska barer eftersom ingen hade mynta. När Mojito och andra innedrinkar med mynta dök upp blev det även lättare att få tag i Mint Julep – och nu tycks den ha blivit populär, redaktören på Breaking News hade t.o.m. blandat den. Annars brukar ingen känna till det jag rör ihop …
Error thrown
Call to undefined function ereg_replace()