Champagne utan bismak

Nyligen var jag gäst i TV6:s 99 saker man måste göra innan man dör med Erik och Mackan. Det stackars tv-teamet hade tillbringat hela eftermiddagen i kloakerna (bokstavligt talat) och såg rätt medtagna ut när jag mötte upp dem på en åker någonstans i trakten av Rotebro – tänk Er Christer Pettersons gamla kvart, gå över stora vägen, förbi Livs 2000, över torget, genom två villaområden, förbi en vägbom och genom en mindre skog så är Ni där. Jag kom lyckligtvis dit med taxi. Den hittade nästan.

 Mitt uppdrag var att lära de tappra gossarna sabrera champagne. Det är faktiskt inte särskilt svårt utan roligt nog något man kan få till på några försök ­– och sedan stod vi där i åkern och drack skumpa ur avhuggna flaskor och skålade med den förbipasserande Arlandaexpressen tills allting var väldigt roligt, och jag åkte hem till min kära hustru med ett par sabrerade flaskor och fortsatte firandet fast det var mitt i veckan.

 Ibland har man det ganska bra! Fast jag bara fick ”statistersättning”, vilket naturligtvis sved lite grand i egot på megaloman diva-wannabe som undertecknad …

Inspelningsteamet mellan två åkrar. (Om man klickar på bilderna blir de större.)

Tags: , , , , , , ,

Champagne utan bismak

15 Responses

 1. Ja men vad fan, du BLOGGAR inte, hur har du tänkt dig att du skall hålla något som helst mediaintresse kvar?

  Både du och din väna hustrun skriver t ex att ”Mer om bröloppet kommer…”.
  Gör det det? Nej inte fasen, och man tröttnar på att klicka på en blogg som aldrig uppdateras.

  Skall du slippa statisarvoden är det nog dags att du blir mer aktiv, på alla sätt du kan, inte minst på nätet.

  Mimmi 3 september, 2011 at 00:40 #
  • Du jag har ett vanligt heltidsjobb som projektchef och redaktör vid Centrum för Näringslivshistoria! På den lilla fritiden som blir över skall jag hinna med tv- och radioframträdanden, en oändlig massa planeringsmöten och pilotinspelningar för tv-grejer som aldrig blir något, föredrag för föreningar runt om i landet, matlagningskurser vid svensexor och liknande, styrelse- och andra föreningsuppdrag, hålla koll på Stockholms restaurangliv – vilket jag alltid förväntas kunna svara på frågor om. Förutom att ägna sig åt det som egentligen är viktigt i livet: sin hustru, familj och vänner. Jag vet att det vore roligare om jag bloggade två gånger om dagen som jag gjorde första året med blogg (den för TV8), men man har verkligen bara 24 timmar om dygnet och pressar man sig för hårt så bryter man ihop och kan inte göra någonting på flera år istället …

   Edward Blom 3 september, 2011 at 08:43 #
 2. Äsch, bry dig inte om dessa griniga läsare som bara klagar. Det är klart att ingen förväntar sig att du ska skriva på din blogg 24/7 när du förmodligen inte tjänar några pengar på den (jag kan inte se några reklam banners i.a.f.) utan för mig är det uppenbart att det är något du gör för att du tycker det är kul.

  Nej, de inlägg du skriver är fortfarande intressanta, och med hjälp av RSS får jag dina nya inlägg direkt i webbläsaren utan att behöva klicka på hemsidan varje dag.

  Keep up the good work, Edward! =)

  h4890 3 september, 2011 at 22:37 #
 3. Jag förstår allt det där, men då skall du inte klaga på statistarvorden heller, för då är du statist.

  Mimmi 4 september, 2011 at 01:08 #
  • Mimmi, det var bara min konstiga humor: Naturligtvis fann jag det förträffligt att sabrera, hinka champagne, få med sig ett antal flaskor och dessutom få rimlig ersättning för några timmars jobb. Jag bara driver med min egen sjävlcentrering och megalomana personlighet. Statistarvode lät i mina öron som ett ”Memento te mortalem esse” 😉

   Edward Blom 4 september, 2011 at 09:35 #
 4. Äh, han hinner ju iaf blogga ibland till skillnad från hustrun, undrar va hon gör

  Lena 7 september, 2011 at 16:29 #
 5. Du får väl gå ner i tjänst för att hinna med det viktigaste mer då?
  Konstigare är det väl inte, prioritering

  Lena 7 september, 2011 at 16:38 #
 6. Lena och Mimmi,

  Ni verkar vara två gulliga och glada typer, tack för era inlägg. Ni kan väl länka till era egna bloggar, så att vi får läsa mer om era liv också? Nätet handlar ju om både givande och tagande.
  Jag är på allvar nyfiken på vad som fyller era liv, så länka gärna till bloggar och eller någon annanstans på nätet där ni delar med er av era funderingar och insikter.

  Gunilla Kinn

  Gunilla Kinn 8 september, 2011 at 03:14 #
 7. Gunilla, vad får dig att tro att alla bloggar? Alla är inte intresserade av skriva om sina liv på bloggar, twitter och annorstädes.

  Denna blogg är klart läsvärd (inte läst din) men det är väl inte så konstigt att folk reagerar när utlovade inlägg inte kommer? Tror visserligen att det är ett sundhetstecken när mycket frekventa bloggare drar ner på tiden med datorn, borde tyda på att de facktiskt har andra angelägna sysslor i vardagslivet än att vika ut sig och sitt privatliv offentligt.

  Lars 8 september, 2011 at 13:40 #
  • Har försökt lägga ut bröllopsbilderna i fem dagar och lagt ner timmar på att förminska dem en och en eftersom jag saknar bra program, döpa om det etc. etc. men får det ändå inte att funka …

   Sedan är min ambition numera bara att blogga 1-2 ggr i veckan, men synd att jag inte riktigt hinner med det heller.

   Edward Blom 8 september, 2011 at 20:07 #
 8. Snälla.

  Jag blir fullständigt förstummad av en del påhopp här i kommentarfälten. Det är faktiskt så jag vill kalla dem påhopp. Vad är det för stil och manér att på det här sättet förfölja en människa som väljer att låta vissa delar av sitt liv hamna i offentligheten? För allt smör i småland, visa lite respekt och hänsyn!

  Visst är det roligt när en person som man tycker gör ett bra jobb uppdaterar sin blogg och gör framträdanden, men behandlar ni era vänner så här? Ge människor lite utrymme.

  Att blogga och vara offentlig är inte förpliktande på något sätt. Om ni själva tycker om mat, dryck och historia så mycket och ni inte försmäktar skiva om det själva så är ni vatten värda.

  Jag själv blir sårad, å Edwards vägar, av en del kommentarer. Är det då inte bättre att sätta sin tid på annat än att på det här sättet kritisera och trycka ner, eller menar ni att era inlägg skall tolkas som positiv feedback och göra att orken skall öka och inläggen blir fler?

  Om jag lyssnar till det sunda förnuftet så tror jag att det snarare kan bli så att man lägger ner sin blogg och då missar vi andra som respekterar bloggarens inläggsfrekvens all glädje med bloggen.

  Håll ut Edward och lyssna inte till denna pöbels lumpna rop, vi är många som uppskattar det du gör för det är mycket och det är bra!

  Ludvig 9 september, 2011 at 06:20 #
 9. Jag håller helt med Ludvig om dessa bittra kommentarer från folk som kanske själva borde ägna mer tid åt det som är viktigt och inte sitta här och gnälla. Keep it up Edward.

  Men asså det här med att sabrera, varför gör man det egentligen? Kan naturligtvis googla, men det vore roligare att höra från dig Edward. Och finns det inte risk att man får massa glassplitter i skumpan som man sedan dricker upp och trasar sönder innandömet på en?

  Carolin 9 september, 2011 at 21:40 #
  • Sabrering är bara en kul sak, passar bäst i studens infall om man råkar ha en sabel på väggen – knappast något man gör varje dag eller ens varje år skulle jag säga. Men ingen fara med glaset, trycket är så högt så alla skärvor flyger i väg. Men det skadar ju inte att vara lite vaksam när man häller upp det allra sista.

   Edward Blom 9 september, 2011 at 22:03 #
  • Trevligt att Du följer min blogg förresten, vi har ju varit FB-vänner flera år.

   Edward Blom 9 september, 2011 at 22:04 #
 10. Hitta hit via fr. Kinns blogg.
  För PC-miljö finns ett förträffligt, arbetsbesparande litet gratisprogram, FastStone Photo Resizer som du hittar på
  http://download.cnet.com/FastStone-Photo-Resizer/3000-2192_4-10319476.html
  Enkelt att installera. Använder själv för att förminska bilder en masse. Efter ett par gångers tester så sitter det praktiska användandet ganska bra. Tips: Själv lägger jag alla ’resizade’ i subkataloger till för att enkelt kunna radera när det blir tjockt på disken utan att riskera att radera originalen. Lycka till!

  P.S. Fast jag misstänker att du inte använder PC … Nåja, de kanske utvecklat det för Mac också.

  Stefan 19 september, 2011 at 13:22 #

Lämna ett svar